Трети унищожителен удар за Джонсън: Парламентът не прие искането за избори

Край на плановете за ограничаване свободата на движение
5 сеп 2019 07:00, Елка Василева
70
Трети унищожителен удар за Джонсън: Парламентът не прие искането за избори
Снимка: БТА

Долната камара на британския парламент отхвърли искането на премиера Борис Джонсън за предсрочни избори.

Предложението на Джонсън бе отхвърлено от Камарата на общините с 298 гласа "за" и 56 "против". Депутатите от основната опозиционна сила, Лейбъристката партия, се въздържаха при гласуването, посочва Франс прес, цитирана от БТА.

За да бъде прието предложението, бе необходимо квалифицирано мнозинство от две трети, т. е. от поне 434 депутати, отбелязва Ройтерс.

Изходът от гласуването беше очакван, тъй като опозицията вече се обяви против предложението на премиера.

По-рано снощи Камарата на общините одобри окончателно законопроект за отлагане на Brexit с три месеца до 31 януари догодина, който зачерква варианта за Brexit без сделка. Веднага след това министър-председателят поиска предсрочни избори на 15 октомври.

Още по темата

Отхвърлянето на това предложение бе трети унищожителен удар за Джонсън през последните 24 часа, отбелязва Франс прес.

Междувременно британското правителство се отказа от плановете си да сложи край на свободата на движение на гражданите на Европейския съюз веднага след евентуален Brexit без сделка, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Те ще получат временно разрешение да останат във Великобритания за срок от три години, съобщи министерството на вътрешните работи.

Гражданите на страните от Европейската икономическа зона, която включва ЕС, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, плюс тези на Швейцария, които се установят в Обединеното кралство от Brexit до края на 2020 г., ще могат да получат статут на временен имигрант за срок от три години.

Целта на тази инициатива е да "гарантира на компаниите сигурността, че ще могат да набират и запазват своя персонал след Brexit", обясни Хоум офис в комюнике.

Британското вътрешно министерство отбеляза, че ще се кандидатства "по проста процедура в интернет".

Кратките престои във Великобритания няма да бъдат засегнати.

Към 15 август над 1 милион европейци вече са били получили статут на постоянно пребиваващ, за да могат да продължат да живеят в страната след Brexit.

В началото на миналия месец британският премиер Борис Джонсън обяви проект за ускорено издаване на визи с цел привличане на "най-добрите мозъци", което да позволи на Великобритания да "продължи да бъде научна суперсила" след излизането си от ЕС. Джонсън обеща да защити права на европейските граждани, установили се във Великобритания, за да могат да продължат да живеят там дори при Brexit без сделка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Борис ДжонсънBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Ъ-хъ преди 4 години
До ИдеалистДа де. Британия е БИЛА световна империя. Ама вече не е.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фараш се беше заканил за референдум до дупка ако не спечели.Сега какво се е променило.Референдум до дупка!
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисе подавай оставка и ги остави да си трошат главите.Стига с това тука има тука нема.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на времето крал Хенри се е отказал и за по-малко от католицизма.сега ще повторят подвига му като се откажат от ЕС.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
британска пролет, какво да правиш....
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бабите в UK са особенно засегнати от униженията на ЕС чиновниците.стига лъжи... всъъшност искаха да изтъргуват референдума ама колата се обърна, та сега спасяват каквото е останало.
32
9
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Британия ще напусне т.н. ЕС, който е рай за бюрократи, разхищаващи милиарди средства на европейските граждани, рай за кадци с бели якички, рай за управленци с интелекта на Бойко Борисов и свитата му. Не забравяйте, че Британия 2 столетия е била световна империя. Британия не може да търпи повече унижения от брюкселските чиновници.Не плачете на чужд гроб, мислете за нашата несрета!
31
13
 
8
 
! Отговори
30 ГОДИНИ преди 4 години
Европейските народи пъшкат под хомота, който евреиските централни банки ни нахлузиха - т.н. ЕСтази гнусна юдо-масонска глобалистка организация вече 30 години унищожава живота ни, ценностите ни, морала ни, изнасят работните ни места и внасят животни в домовете ни - ето това е което донесе ЕС на народите !!!!огромното мнозинство от народите на запад - 85% искат ЕС да се разпаднев източна европа 65% от хората са против този гнусен Ротшилдски кибук !
30
11
 
9
 
! Отговори
Гнусния еврейски преди 4 години
толерастки кибук на Ротшилдите наречен ЕС се разпада - на народите им писна от диктатурата на психопатския нео-либерален юдо-масонски елит !!!!какво идва сега ли !?- Борис Джонсън подава оставка - оставката на премиера е оставка на правителството а това означава избори на които гнусните евреи ще загубят - на хората яко им е писнало !!!- Кралицата налага вето на решението на парламента. разпуска го и назначава избори евреи гнусни - няма да спечелите в сатанинския си поход срещу човечеството
29
8
 
15
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
До Анонимен 30За жалост България не е дори премиерска република. България е ЕТ - Бойко Борисов.
28
2
 
12
 
! Отговори
Край преди 4 години
Абсолютно съм съгласен с 30. Това е функционираща демокрация в действие. Със всичките и недостатъци да взима бавно трудните решения след много обмисляне и говорене - Парламента на Англия действа като един колективен ум.А ние. Нашите депутати са назначени от Бате/Доган/ Волен/Марешки и само като им скръцнат тия са готови да забравят за народните дела.
27
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великобритания доказа, че е парламентарна монархия и всичко се решава в парламента!България пък изобщо не е парламентарна република, тъй като в парламента нищо не се решава без думата на Бацо. Иначе казано България е премиерска република!
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с такива лидери, самоунищожението е гарантирано и въпрос на време
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по-притеснително е как такива очевидно психично нестабилни хора ги избират на такива високи постове?!? рижия клоун отвъд океана? БоДжо? Салвини? Орбан? това са най-големите *** на света
24
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това хлорирано пиле защо не подава оставка?
23
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До зззНяма нищо за одобряване от горната камара! Още по-малко - за подписване от кралицата! Закона НЕ е одобрен! Така, че - горната камара НЯМА какво да разглежда!
22
4
 
4
 
! Отговори
РУССКИИ ОККУПАНТ преди 4 години
Ако Лизи не подпише ?
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавото на забраната за излизане без сделка, е че не ангажира ЕС с нищо, така че могат да кажат - край.
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те били гласували отлагане. А питаха ли Брюксел докога ще тоя цирк със загуба на време и ресурси? За какво им е отлагане, като оттам казаха. " Това е споразумението, take it or leave it" . И след като няма да има друго споразумение в тяхна полза, а те не искат да излизат без такова, значи нямат въобще намерение да излизат. Ерго, не им трябва никакво отлагане, за да заявят това. Освен ако са твърдо убедени, че ще принудят Брюксел да отстъпи и да стане на тяхното.
19
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личи си че АНглия е много пропаднала държава - 3 години загубени, защото не знаят какво искат и нямат курс. Появи се един министър председател с по-мъжко държане и веднага кучетата взеха да лаят. те и Чърчил навремето не са го искали...На хората на им трябава демокрация